park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

POÄŒINJEMO S MAYALESIMA

ÄŒetvrtak, 10.07. *** Park Orsula: MAYALES

Četvrta sezona koncerata u Parku Orsula otvara se nastupom grupe Mayales u četvrtak, 10. srpnja. Pozivamo vas da na Orsuli zajedno s nama pogledate vatromet povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, a koncert će početi odmah nakon vatrometa.

Mayales su jedna od najzanimljivijih pojava u hrvatskoj glazbi. Krajem devedesetih godina bili su jedan od predvodnika hrvatske klupske, takozvane 'lagano lagano' scene okupljene oko izdavačke kuće Aquarius Records i istoimenog zagrebačkog kluba. Njihov album „Svima želim raj za sve“ iz 1999. jedan je od najvažnijih hrvatskih pop albuma, s njega je skinuto nekoliko singlova uključujući „Kada hodam“, „Mogu i sama“, „Ono sve“, „Od ljubavi“ i druge. Mayales su postali klupska atrakcija rado viđena u svim koncertnim prostorima i samo se čekalo da objave drugi album s kojim bi potvrdili taj status i postali nešto slično onome što su postali Jinxi, grupa u samom vrhu hrvatske pop scene.

Međutim, na drugi album se čekalo čak 13 godina. Nekoliko puta se on najavljivao i odgađao da bi na kraju 2012. godine svjetlo dana ugledao „2“. Kreativni dvojac Mayalesa, Petar Beluhan i Vlado Mirčeta u cijeli proces su uključili i Coca Mosquita koji je album producirao. Petar se uhvati mikrofona, okupljen je osmočlani bend i Mayalesi su se vratili na scenu. Kritika je s neskrivenim simpatija prihvatila povratak ovog benda, glazbeni novinari su se takmičili tko će napisati veće pohvale, a i publika je dočekala povratak benda koji je uvijek znao napraviti dobar koncert. O uspjehu albuma „2“ dovoljno govori i činjenica da je on prošle godine dobio 3 Porina među kojima je onaj najvažniji, za album godine.

Mayales otvaraju ovogodišnji program u Parku Orsula i to na 'dubrovački praznik', otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara. Nema sumnje da će nakon vatrometa, Mayalesi publici priuštiti pravi glazbeni vatromet.

Mayales su poput melema za uši'; Aleksandar Dragaš, Jutarnji List.

Mayales su sa „2“ potpisali odličan album koji mirne duše možete slušati i puštati zainteresiranima... Klupski zvuk u svijetu se promijenio, promijenili su se i Mayales sa „2“ i ponudili album kakav se danas rijetko pojavljuje kod nas“; Hrvoje Horvat, Muzika.hr

Ulaz je otvoren od 20 sati. Cijena ulaznice: 70 kuna, a za članove udruge Ambient Croatia 50 kuna.

plakat_3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.