park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

dubrovnik net, reportaža/najava za ljeto 2014

Još nekoliko dana dijeli nas od "službenog" početka koncertne sezone na "Orsuli", koja će, nesumnjivo je, privući brojne Dubrovčane i njihove goste. Bit će i iznenađenja, program će se stalno nadopunjavati i nadograđivati. No, nije Andro Vidak čitavu zimu smišljao glazbeni program. Kako i očekivati od njega da miruje? Puno je iza njega i njegove "ekipe" radnih sati u kombinezonu, puno "šumarenja" i krčenja, sađenja, poravnavanja, građenja međa... Višnjica se pridružila Orsuli. Stopila su se dva prostora s najljepšim pogledima na najljepši Grad, Otok, more...To valja vidjeti. I uskoro će i za to biti prilike..... a, dotad uživajte u fotogaleriji s Orsule.

Povodom početka ovogodišnje sezone sjajnih koncerata u Parku Orsula, koju ove godine 10.Srpnja uz vatromet Ljetnih igara otvaraju odlični MAYALES-i, navratili smo do Andra Vidaka iz prve ruke vidjeti što ima novoga i kako teku pripreme.

Ovogodišnji program je opet iznimno bogat i raznovrstan a neke od planiranih izvedbi će, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, zasigurno nadmašiti sve dosadašnje i definitivno predstavljati korak dalje u razvoju ovog projekta - zanesenjački o Orsuli i ljetnim muziciranjima na najljepšoj mediteranskoj otvorenoj sceni priča Andro Vidak, čovjek od kojega je sve krenulo i s kojim se sve i pokreće.
Od samog početka, naime, pratimo Park Orsulu, jedinstvenu pojavu, u potpunosti generiranu iz vrela Androve nepresušne radne energije. Fascinirajuća volja i rad koji je ugrađen u kaskade Orsule ne mogu Vas ostaviti ravnodušnima, koliko god puta bili na tom zbilja čudesnom mjestu, čijom bi se energetskom slikom trebali pozabaviti i geomantičari, obzirom na "zarazni" mir i sklad kojega ne možete na Orsuli ne osjetiti. Možda je i naša Orsula na jednoj od "zmajevih linija" nositelja pozitivne energije, mjesta velike energetske snage. Osobno, nisam susrela nikoga tko nije osjetio ono "nešto" što mjestu daje neko posebno značenje i zračenje. No, vratimo se svim onim razlozima zbog kojih će ovoga ljeta odlazak na Orsulu biti, ne samo vizualni, taktilni ili duhovni ugođaj, već prvenstveno auditivni. Nije se puno radilo samo na osmišljavanju glazbenog programa.
Svakako treba istaknuti kako je izmjenama i dopunama GUP-a , Park Orsula ove zime i službeno postao javni gradski park. Dugogodišnji trud tako je i službeno postao prihvaćen i od struke i od politike, a građani su mu svoju podršku od početka iskazivali dolascima na koncerte i gotovo masovnim učlanjenjem u udrugu Ambient Croatia koja za sada jedina skrbi o cijelom ovom prostoru i programu koji se na njemu odvija.
Na Orsuli se jako puno radilo i protekle zime. Amfiteatar je dodatno nadograđen čime se dodatno podigao kapacitet gledališta, a cijeli park je proširen prema zaboravljenom povijesnom naselju Višnjica gdje je napravljena još jedna vrlo atraktivna pozornica koja će svoju premijeru imati već ovo ljeto jer će i na njoj biti upriličeni neki od programa.
Jedna od najvećih zimskih akvizicija ove “lude” ekipe bilo je i dovođenje pitke vode u Park Orsulu što je realizirano postavljanjem preko šesto metara vodovodnih cijevi po strmom kamenjaru i šumi te nabavkom velike tlačne pumpe koja vodu dobavlja duboko iz Svetog Jakova.
- Imamo vodu! - veseli se poput djeteta Andro Vidak. Baš kao što o svim planovima vezanima uz Orsulu i Višnjicu priča sa zanesenošću koju ne može pokvariti ni "kronična" nestašica novaca, te zahtijevna organizacijska kombinatorika zbog koje je stalno na mobitelu. I u pokretu.

1404631596m198

Andro nam je još dodao da obavezno prenesemo kako će svi registrirani članovi udruge Ambient Croatia, zbog najnovijih izmjena zakona o udrugama, morati pri dolasku na koncerte, na ulazu dostaviti svoje OIB-e kako bi se i dalje mogli voditi kao članovi i ostvarivati sve pogodnosti koje su rezervirane za članstvo.
Najtočnije informacije o programu, sve eventualne nadopune, izmjene, kao i sve servisne informacije o koncertima redovito će biti objavljivane na stranici koju valja zapamtiti:
http://www.parkorsula.du-hr.net

Vidimo se na Vatrometu u noći otvaranja ljetnih igara uz grupu MAYALES - poručuje Andro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.