park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Dubrovački vjesnik 10.05.2013

PREDSTAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJEG TREĆEG PO REDU PARK ORSULA MUSIC FESTIVALA
Bit će to ljeto za pamćenje- vrhunski glazbenici na Orsuli

imgSizerAdminCrop.aspx

Udruga Ambient Croatia organizirala je tiskovnu konferenciju u Parku Orsula na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg trećeg po redu Park Orsula Music Festivala na kojem će nastupiti mnogo zanimljivih hrvatskih i regionalnih glazbenika različitih glazbenih usmjerenja, ali i nekoliko svjetskih izvođača. Konferenciji su nazočili predsjednik Udruge Ambient Croatia Andro Vidak i Emir Fulurija također iz Udruge Ambient Croatia.
-Udruga Ambient Croatia se već osam godina bavi uređenjem parka Orsula. Ideja je bila da grad napokon dobije jedno mjesto koje će služiti samo scenskoj svrsi. Ovo je prostor gdje buka neće smetati građanima i gdje građani koji nisu zainteresirani neće smetati glazbi koja je nekako idejna nit vodilja cijelog ovog projekta. Mi smo odrastali uz činjenicu da je u gradu Dubrovniku tijekom ljetnih mjeseci ponuda manja od potražnje pa smo pokušali kreirati neko rješenje koje ima sve performanse za daljni uspješan rast i razvoj. Ovakva pozornica nudi jedan stvaran, vizualan i duhovni kontakt s tipičnim dubrovačkim ambijentom što nam naravno puno pomaže jer vizura koja se ovdje nudi je inspirativna i nezaboravna tako da u kombinaciji sa dobrim glazbenicima na pozornici dobijamo jedan unikat koji nadilazi lokalne okvire. To je nešto samo naše autohtono što se ne može doživjeti nigdje drugdje na svijetu. To je naša posebnost. Spomenuo bih i naš kamenjar kojeg mnogi ne doživljavaju i grubo obezvrjeđuju. Naš kamenjar je naše blago jer je to naš identitet. Mi građani se moramo baviti ovom zemljom ako je mislimo sačuvati za sebe. Zato pozdravljamo i druge građanske inicijative koje razmišljaju na sličan način.
Što se tiče uloge gradske uprave u ovom projektu ne mogu propustiti zahvaliti se gradu Dubrovniku jer da nije bilo njihovog pozitivnog stava u vezi ove ideje i da nije bilo obostrane želje da se popravi sadržaj i ponuda u gradu ovo se ne bi nikad napravilo. Osim što svakodevno održavamo cijelu ovu površinu od 30 tisuća kvadrata, radimo na tome da Orsula postane i službeno javni gradski park za što je već prihvaćena i pokrenuta procedura. Ove zime smo ostvarili pješačku vezu parka s gradom što će nam pomoći kod prihvata publike za koncerte. Proširili smo pozornicu i gledalište. Sad imamo kapacitet oko četiristo sjedećih mjesta što je optimum za Dubrovnik. Također smo uredili jednu česticu zemlje koja je u privatnom vlasništvu na kojoj ćemo improvizirati parking za posjetitelje naših koncerata. Potrudili smo se i oko programa jer želimo napredovati i u tom smjeru i u budućnosti postati festival na koji će se ozbiljno računati. -izjavio je predsjednik Udruge Ambient Croatia, Andro Vidak.
J. Hendić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.