park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Bilanca i planovi

Ponajviše zahvaljujući potpori koju smo kroz sufinanciranje javnih potreba u kulturi za prošlu godinu dobili od Grada, zatim hotelskim kućama Valamar, Maestral i Park koji su nas tratali sa puno besplatnih smještaja za izvođače (imali smo preko 70 noćenja) te potpori Ministarstva turizma u iznosu 15000 kn ostvarenoj kroz natječaj " Manifestacije u turizmu" udruga je organizacijom "Malog glazbenog festivala Park Orsula 2012"  na kraju uspjela ostvariti višak prihoda u iznosu 54.493,00 kn.  

S obzirom na ogromne troškove organizacije ovakvog programa koji je namjerno bio probran i bit će uvijek biran tako da bude više kulturnog nego komercijalnog profila, uspjeli smo zaokružiti logičku bazu i završiti stvar bez dugova a čak i sačuvati povjereni javni novac gotovo u cijelosti..  Želja se pretvorila u stvarnost ali ipak na početku baš nitko nije mogao jamčiti da će to biti tako. Što bi bilo da nas vrijeme nije poslužilo, da su se uplele razne više sile, da publika nije reagirala i vjerno dolazila, da svi lokalni mediji nisu malo po malo sinhronizirano stali uz nas, da nismo uspjeli armit volontere i prijatelje koji su pomogli sa bezbroj besplatnih velikih i malih uslugica, da nismo od jutra do mraka sami cvrčali na suncu, bdjeli, spavali u vrećama itd, a sve kako bi svaku kunu predostrožno sačuvali. Ipak, pokazalo se po tko zna koji put, da bez financijskih potpora i pokrovitelja ne bi bilo smisla upuštati se u organizaciju festivala. Uz potpore smo ipak bili mirniji znajući da imamo  malo "lufta" ako krene po zlu pa smo bili hrabriji i odlučniji pri težim odlukama i odabirima. Na kraju je sve ispalo dobro. Ovdje ne stoji ona stara: više sreće nego pameti nego pak ova: koliko pameti toliko i sreće a rada najviše.

Sva sredstva koja smo dobili i koja ćemo u buduće dobijati iz "javne kase" , kada se kao ovoga puta uspije ostvariti suficit prihoda, vraćati ćemo natrag kroz uređenje i održavanje javne površine. Samo od onoga "resto", kad se stvori, honorirat će se rad koji je to resto proizveo, dakle stvorio..

Zadovoljni smo i sretni svime do sada postignutim i napravljenim.

Gornji iznos nalazi se na računu udruge i odredili smo mu sljedeću namjenu: Želimo obavezno, kao što smo već puno puta najavljivali očistiti stari dubrovački drum te tako omogućiti pješačku komunikaciju Parka Orsula sa Sv Jakovom. Radove na probijanju puta odlučili smo započeti odmah nakon Nove godine a planiramo ih završiti do ranog proljeća. U periodu do Nove godine radimo na stabilizaciji i proširenju glavne pozornice i dijela gledališta. Do sljedeće sezone planiramo napraviti 4 fiksne WC kabine što bi nas u budućnosti poštedilo plaćanja najma za skupe a kemijske WC-e. Kemiju ćemo u buduće koristiti samo kao nadopunu po potrebi. Nadamo se i određenoj pomoći struktura za realizaciju ovih ciljeva pa smo se, sada već kao potentna udruga sa preko 500 članova i simpatizera, sa određenom dakle vlastitom lovicom na računu i brojnim osmišljenim planovima za dalje,  javili na sljedeće natječaje ( odgovore s radošću iščekujemo ):

Javne potrebe u kulturi Grada za 2013

Javne potrebe u kulturi DNŽ

Javne potrebe u kulturi RH - Ministarstvo kulture

Inovativni turizam - Ministarstvo turizma

Upravni odjel za urbanizam i PP - Grad Dubrovnik

Upravni odjel za društvene djelatnosti

Javni poziv gradonačelnika za uvrštenje projekata u proračun

 

Predsjednik udruge Ambient Croatia,

Andro Vidak

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.