park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Mravi

Radili smo ko mravi ove zime. Nas dvojica okrenuli smo brdo naopačke. Naglavačke. Šest zadnjih mjeseci, uglavnom svaki dan.

Zadnjim potezom penila na ogradi danas, stavio sam točku na i, te vješam radni kombinenzon i bakandže o klin. (Na neko vrijeme, he he.)

Radujem se ljetu koje dolazi. Bacio sam posljednje udice po relevantnim ustanovama, ne bi li "ogrebucnio" još koju kunu za festival.

Grad je glatko još ove zime odobrio nešto love za program ( HVALA!!!! )  a bogme očekujem turističku zajednicu pa i Županju ( odjel za kulturu i društvene djelatnosti ) da odgovore hoće li nas pogurat ili ne. Hoće li radit s nama. Mi želimo radit i konstantno radimo.

Priča s kojom nastupamo uvijek je ista uz male novitete:

-  PARK ORSULA -  javna je površina u vlasništvu Grada. Namjenjena je slobodnoj javnoj upotrebi:  “Ljetna Pozornica – arheološki lokalitet – panoramski vidikovac”

-  7 godina već ulažemo i uređujemo tu javnu površinu i njeno vrijedno povijesno naslijeđe, uglavnom sami.

-  Prostor smo prilagodili i usmjerili na način da što skorije bude u mogućnosti samostalno doprinositi, te sam sebe razvijati i održavati. Blizu smo tom cilju. Renovirali smo i konzervirali ostatke crkvice Sv Orsule, uredili gledalište kapaciteta 300 sjedećih mjesta, osigurali struju, primarnu protupožarnu zaštitu, pošumili lokalitet.

- Smjernice projekta: Novi turistički proizvod, unikatna ljetna pozornica, samoodrživost, uređenje zapuštenog krajobraza i magistralnih vidikovaca koji su pretrpani tisućama posjetioca a posve neprikladni.

Izgradnja i afirmacija ljetne pozornice grada Dubrovnika na kojoj će se izvoditi scenski programi koji “nikome” ne smetaju i kojima “nitko” ne smeta, jer se odvijaju na prikladnoj udaljenosti od naselja, hotela i restorana a  k tome na neodoljivo atraktivnoj poziciji, jedna je od naših najvećih inspiracija. Pokrenuli smo između ostalog, već prošle godine, “Mali glazbeni festival Park Orsula”.

Primarni cilj za sljedeću zimu je probijanje, čišćenje i stavljanje u funkciju starog povijesnog karavanskog puta koji će pješački povezati Sv Jakov s vidikovcima što će zaokružiti cijelu priču. Za to nam treba LOVA. Moramo je nekako prikupit.

"Mali glazbeni festival Park Orsula 2012" s namjerom da ove godine ide skalin gore, dati će  preko 20 kvalitetnih koncertnih izvedbi.

Program se polako utvrđuje i u pregovorima smo sa brojnim izvođačima čije nastupe radosno iščekujemo..

Pozivamo Vas da se pobliže upoznate s projektom Park Orsula jer vjerujemo da ćete odmah prepoznati njegovu vrijednost i posebnost. Podrška i partnerstvo  te  stalna i kvalitetna koordinacija sa javnom upravom zdrav su temelj za buduće napredovanje.

Želimo kvalitetnu i neprekidnu suradnju u okvirima realnih mogućnosti  što se ne odnosi isključivo na financiranje.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.