park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Budući Belvedere će imati koncertnu dvoranu, javnu garažu i rekreacijsku zonu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić je sa suradnicima primio izrađivača Detaljnog plana uređenja Belvederea, docenta Krunoslava Šmita sa Zavoda za prostorno planiranje, urbanizam i pejzažnu arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu koji je predstavio nacrt DPU-a Belvederea.

DPU Belvedere je usuglašen s odredbama GUP-a Grada Dubrovnika, konzervatorskim smjernicama te valorizaciji zelenila u obuhvatu plana. Po nacrtu plana Belvedere prestaje biti kraj grada, a postaje središte prostora od povijesne jezgre do Groblja Dubac, uz šetnicu i biciklističku stazu koja će spojiti ova dva prostora, ali i dio jedinstvenog rubnog zelenog pojasa koji se proteže od Žarkovice, preko Parka Orsula do Lokruma.

Predviđeno je da se unutar kompleksa izgradi podzemna javna garaža velikog kapaciteta, koncertna dvorana primjerene akustike s najmanje 600 mjesta te u kompleksu omogući održavanje kongresa s više od 1000 sudionika. Planom je definirano kako će se parkovi urediti između sadašnjeg hotela i obale te istočno od postojećih zgrada gdje će se stvoriti rekreacijska zona s javnim športskim igralištima. Ovakvim prostorno-planskim preduvjetima će se osigurati otvaranje cijelog prostora građanima i javnoj namjeni, bez stvaranja zatvorenog resorta obnovom hotela.

Na sastanku je dogovoreno kako će se 13. prosinca  sukladno propisima održati prethodna rasprava o nacrtu DPU-a Belvederea, a zakonska procedura izrade plana će se do kraja provesti do lipnja 2012. kada će o njegovu usvajanju odlučiti Gradsko vijeće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.