park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Valetudo – moj naklon

To je jednostavno bila jedna od onih večeri. Sve se slagalo samo od sebe i odmah na početku ponudilo podlogu za istančanu percepciju svima nazočnima, dajući svemu jedan uzvišen smisao. Čarolija. Priroda je bila puteno mekana, mirna noć, bunaca, čak i debeli, masni, dosadni orsulski komarci koji inače ne daju mira, povukli su se još početkom večeri negdje u svoja gnijezda. Moj Ipod na shuffle modu cijelu večer je birao glazbu sam, baš kao da ga navodim u maniru iskusnog DJ-a istančana ukusa, koji baš večeras ima svoju večer... Nisam ga ni pipnuo. Na momente mi se činilo da neka uzvišena sila nagrađuje sav uloženi trud i jednostavno i ležerno dirigira svime. Između 3500 stvari, Ipod je birao i svirao esenciju svojeg sadržaja. Cijelu noć. Uglavnom kad je sve naopako i kad silom pokušavam izvući najbolje od njega, on užasno kenja a ja ga next-am u nedogled i ne dobijem ništa.. Shuffle se zainati i moš ga... Jedna dobra zasvira a već sljedeća traži novi next. Nevjerojatno koliko se stvari sinoć posložilo.

A onda Valetudo... Sjajan bend. Svirački, to je melem za dušu svakome tko glazbu ćuti. Pogotovo za nas "bivše" glazbenike koji smo oduvjek priželjkivali naći se jednom u životu u takvim ulogama. Momcima je uspjelo sve ono što su mnogi od nas sanjali. Veliki rad, upornost i usredotočenost dali su rezultate kako to uostalom uvijek i biva.. Nastupom sigurni i upečatljivi. Nema grča. Toć, šug, groove, čvrsta kičma koju čini izvrsna ritam sekcija ( maačak je pravi mačak ).. Niđov, Butin i Ivanov artistički talenat sjaje i izvlače publici smajliće na lice.. Obad je postao vanserijska pjevačina a njegova supruga, sva u ritmu, odlično veze oko njega svojim bekovima. Nema loše karike. Čak bi se moglo reć da bi izostanak bilo koga od njih nenadoknadivo otkinuo vitalni komad tkiva. Dugo ih nisam slušao i ostao sam zabezeknut napretkom koji su postigli u svim segmentima.

Valetudo i Park Orsula složili su se idealno. Kao nadogradnja jedno drugome fuzirali su u genijalnu treću energiju posebne snage i upečatljivosti. Napose, tako udruženi, potpis su jedne sjajne kreativne generacije Grada koja je željela, žudjela i uspjela izraziti se...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.