park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

8.08.2011 – Du net portal / POEZIJA I GLAZBA POD MJESEČINOM

Čarobne noći na Orsuli
U škrtome kamenu i drači ljudski znoj i volja mogu napravit pravo čudo. Uspjelo je to našem sugrađaninu Andru Vidaku, koji je na Osuli, vlastitim rukama, naravno uz pomoć prijatelja, izgradio pravu malu scenu. Međe, masline, crkvica i najljepši pogled na svijetu, bez pretjerivanja, ovih dana okrunjeni su i kulturnim sadržajima.

Sinoć je u ovom jedinstvenom ambijentu, s pogledom na Grad u zalazak sunca s jedne strane, na Cavtat s druge i na Lokrum i pučinu s treće strane, organiziran koktel za novinare. Svi koji su po prvi put nogom kročili na Orsulu ostali su bez riječi. To se jednostavno opisati ne može i stoga pođite i uvjerite se sami.

Na Orsuli je publika, nakon šampanjca uživala u ljubavnoj poeziji, koju su u ostacima crkvice Sv. Orsule izvodili Mišo Mihočević, pjesnik i gitarist Marin Aničić i solistica Elma Burnić. Potom je u amfiteatru uslijedio koncert komornog kvarteta Sorkočević.

U cijelom moru „dobronamjernih" investitora, koji na dubrovačkom području trguju „nevrijednim" kršem, pojavila se jedna osoba koja je taj krš oplemenila trudom i idejom, a bez puno novaca. Sretni smo da u gradu još ima takvih ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.