park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

HEP

Evo zadnjih 15 dana non-stop radimo dole spomenutu najgadniju dionicu struje. Iskopali smo kanal puno teže nego što sam očekivao, jer cijelom dionicom teren je nek ti kušin bude stina.

HEP-ovci su dostavili kabele i ormar, dali par naputaka i otišli.. Uspio sam od njih izgrebati alavija kabel 4*70 mm2 aluminij i cijelom dužinom bakreno uže 50 mm2 za uzemljenje, što me kvragu valjda i pripada za 32 300kn koliko sam po predračunu morao platit za povećanje snage postojećeg priključka!? Svejedno je trebalo molit-kumit za materijal. Bakar je danas skup u vražju mater. Štede.. Sreća znam o struji, pa sam izvuko aludirajući na zakone struke..

Ova dionica zasigurno neće više nikada biti usko grlo protoku struje. Ogromne su duljine i kabel mora bit "masan". Kad sam već kopao i kad se radi ispočetka, nek se napravi kako treba. Činilo mi se kako ćemo kabel ubacit i zatrpat u jednom danu ali samo zatrpavanje je odnijelo 3 dana. Gospođa "Hilti" sedmica je, nadalje,  pod mojim osobnim rukovodstvom, izglođala  zidić u koji sam ubacio novi, sada veliki ormar za novo brojilo i ostale lijepe stvarčice. Još treba sutra ozidati kamenom polovicu ormara koja viri.

Nikad kraja... Da mi je još koji Andro ....

...Vidak...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.