park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Građani LUPEŽI

Poludio sam jučer. Neki građani grada podršku projektu daju na posebno iritantan način:

Kradu sve živo na što naiđu na lokalitetu. Tako je naime stanoviti građanin LOPOV fino namotao i u svoj gepek pospremio 50 metara "Gardenia" gume (crijevo za vodu) za vrt  kojim smo vodu za zalijevanje cvijeća spustili do crkvice. Vrijednost gume je nekih 400-tinjak kuna tako da je građanin uštedio svoj novac a svojem vrtu osigurao navodnjavanje. Kada bih znao tko je, otkinuo bi mu ruku lopatom, koliko sam bijesan. Vjerojatno je to jedan od onih ljigavaca koji svakodnevno zabijaju nos i slatkorječivo gnjecaju: "bravo moj mladiću, kako ste lijepo ovo uredili, ma svaka van čas.."

Nije prvi put. Ukrali su nam svakovrsnog alata, cijelu klupu su odšarafili i odnijeli, suncobrane, betonske stalke za suncobrane, bidone, kante, kariole, kabele, boce.. Vani ne smiješ ostavit ništa.

Slučaj koji prednjači je kada je građanin LOPOV došao, izgulio i ukrao 2 mlade smokve koje smo tek bili posadili u zemlju... Smokve su bile kupljene u rasadniku i još su na sebi imale deklaracije.. nevjerojatno.. Građanin je tako uštedio 70-tak kuna...

Da ne govorimo o tome da rijetki građani svoj papir od bureka, čašicu od jogurta, kesu, limenku pive ili soka, bace u kantu za smeće. Sve to građani bacaju  gdje god stignu tako da svaka 3 dana nakupimo punu vreću smeća koje vjetrovi raznesu i okite njime drveće..

A tek građani VULGARIS  koji bez pardona neprestalno seru  iza našeg kioska, taman fino da ih niko ne može vidjet s magistrale, namjesto da se posluže kemijskim toaletom koji je na raspolaganju svima, niti 5 metara dalje.. O pišanju posvuda da ne govorimo..

Jedna gospođa građanka koju sam bio uhvatio u  krađi plastičnih boca, pokrila je rukama glavu i ko iz topa drhtavim glasom izvalila "Nemoj me ubit sinko, skupjan solde, iden na hodočašće u Lurd."

Jadnog li i kradljivog naroda..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.