park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Brzoplet

Svaki dan uzmem telefon i nazivam redom sve službenike gradske uprave čije brojeve imam a po čijim su stolovima defilirale ili još uvijek defiliraju moja literalna djela u obliku zahtjeva, zamolbi, prijedloga, zaključaka, ideja... Kad god bi mi se bar nasmješila pa makar i nakiselo, kakva gradska tajnica ili službenica ja sam pamtio njeno ime, pronalazio broj telefona i nazivao je i u vrijeme i u nevrijeme da je priupitam kako je i da li možda zna gdje je zapelo..

Danas sam tako saznao da su suglasnosti grada koje čekam i čekam i čekam i čekajući čeku čekujem, eto izgleda, napokon pred potpisom. Odobrene su mi određene aktivnosti uređenja parka. Dobit ću suglasnosti grada da mogu kositi, čistiti, održavati, rasvijetliti, popločati... Naravno novce moram sam pribaviti. Koliko bi čekao da tražim i novce, Bog te obnevidio..

Dokumenat je pred parafiranjem. Gradonačelnik je navodno pročelnici potvrdio da se slaže i naložio izradu službenog dokumenta.  Radujem se.... Ali ljudi moji, predugo već znamo da se on slaže! Ima više od godine ipo dana da mi je rekao da imam njegovu  punu podršku, da je projekt izvrstan i stisnuo mi ruku uskliknuvši "bravo imenjače".. Iako je riječ samo o uređenju zapuštene javne površine, o tome što bi bilo da se On ne slaže ne smijem ni promislit.. Ako njegova puna podrška znači ovoliko čekanja onda se projekt bez podrške gradonačelnika zove dibidus ćorav poso kojega nipošto ne treba započinjati..

A kad ću ja taj papir dobit u ruke, pitam... može li danas, sad..? Bez toga ne mogu ni milimetra naprijed...

Bar jedno mjesec dana, možda i dva..da prođe protokol..

Odoše mjeseci, odoše godine..

Ah, što me majko, brzopleta rodi?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.