park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Udarac

Sve je izgledalo dobro do jučer.. Ne progresivno koliko bi ja želio ali ipak dobro. Društvo prijatelja još na jesen je prihvatilo pomoći projektu Park Orsula i odobrilo određena sredstva. Odlučili su direktno platiti pojedine zahvate na terenu, izvođačima najprioritetnijih radova. Uvjetovali su nam samo pisane suglasnosti grada. Od jeseni do dana današnjeg, koliko god sam se trudio i upirao dobiti suglasnosti grada za uvođenje struje (kopanje kanala)  za koje taj isti grad nije trebao izdvojiti ni jedne jedine kune, te nesretne suglasnosti još uvijek nisam dobio. Pa to je zaista nevjerojatno. Još uvijek nema ni pozitivnog ni negativnog službenog odgovora na naš zahtjev... Gradonačelnik je bio suglasan kad sam ga molio za pomoć početkom prosinca.. Složili smo se da bi to bilo dobro, čak je, osobno ispred mene, neslužbeno potpisao i preporuku pod moj zahtjev kad sam ga zamolio da njegovu suglasnost trebam napismeno jer da mi usmena ne pomaže.. Daljnja birokratska procedura je zagušila stvar da je to za ne povjerovati.. Službenici se od kada su krenuli progoni, boje i marendu jesti a kamoli donosit odluke..

Jučer me u poštanskom sandučiću dočekala kuverta u kojoj piše da društvo odustaje od projekta i povlači odobrena sredstva koja se odnose na elektrifikaciju lokaliteta. Vidjeli su da ne dostavljamo potrebite suglasnosti već mjesecima i jednostavno se povukli bez ikakvih daljnih obrazloženja..

Očito vide da sinhronizirane podrške gradske vlasti ovom projektu nema i oni jednostavno ne žele sudjelovat. Ionako su od početka u konstantnom tihom/glasnom sukobu sa ovom gradskom upravom..

Ajme majko...O ovome ću još i te kako pisat samo da malo dođem sebi.. Samo da se situacija malko razbistri..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.