park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Struja je najvažnija..

Kad padne mrak na našem vidikovcu ne vidi se ni beštimat, što bi rekli domišljati konavljani.. Vidikovac s prvim mrakom postaje mračno, neugledno ugibalište koje pohodi samo poneki  ljubavni par u cilju konzumacije "zabranjene ljubavi" ili pak sumnjivo društvance sa ciljem konzumacije ponekog sredstva sa "zabranjene liste"..

Trenutno ovih dana  intenzivno radimo na tome da dovedemo kvalitetnu struju na vidikovac. Imamo sve: elektroenergetska suglasnost za povećanje snage postojećeg priključka koja bi trebala bit izdana od strane HEP-a već jučer, danas, sutra... (ima pet mjeseci da smo podnijeli zahtjev koji je napokon uslišan jer za to ne postoji nikakva pravna ili druga zapreka), imamo ponudu Konela koji će radove izvesti i osiguran novac. Još čekamo samo suglasnost grada za kopanje kanala za kabel. Zamislite, lakše je dobiti suglasnost za kopanje ulice Iva Vojnovića  nego odobrenje za kopanje brda.. suludo.. Nema logike. Postavljanje kabela pod gradski asfalt je nešto šablonizirano i normalno a rasvjetljivanje arheološkog lokaliteta je apstrakcija zbog koje se mora sastati trust mozgova znan kao povjerenstvo.. Kad se sastaju? Kad se skupi dovoljno zahtjeva o kojima treba donijeti odluku. Kad je to? Ne znam, mladiću..

Kad dođe struja, bit ćemo  u mogućnosti za početak bar rasvijetlit lokalitet jer kad sunce ljeti, po danu, oplete gore u onu čuku, jedino što ostaje je pričekat noć i upalit svjetlo...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.