park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Park Orsula

* entuzijazam i upornost + okolnosti i vrijeme u kojima je radnja smještena, oblikovali su projekt Park Orsula u današnju formu koju predstavljamo narednim sažetkom  :

Ambient Croatia, udruga za međunarodno promicanje kulturne, povijesne i prirodne baštine građanska je incijativa koja svojim statutom predviđa konkretan rad na valorizaciji i stavljanju neiskorištenih javnih dobara u građansku funkciju, prije nego ona postanu laka meta raznih inozemnih i tuzemnih investitora.

U proteklih 8 godina rada na ostvarenju vizije: "Park Orsula, arheološki lokalitet, panoramski vidikovac, ljetna pozornica", udruga Ambient Croatia stvorila je niz nužnih preduvjeta za samoodrživost ovog projekta. Potaknuti idejom o ljetnoj glazbenoj pozornici kakva je Dubrovniku nedostajala i koja će funkcionirati dugoročno, renovirali smo i konzervirali ostatke crkvice Sv. Orsule iz 14 stoljeća, izgradili gledalište (amfiteatar) kapaciteta 350 sjedećih mjesta, osigurali struju, primarnu protupožarnu zaštitu, pošumili lokalitet. Ove zime, probijanjem i čišćenjem povijesnog dubrovačkog karavanskog puta, udruga je integrirala Park Orsulu u urbano tkivo, ostvarivši atraktivnu pješačku vezu parka sa Gradom.

Park Orsula danas je polivalentan, uređen i logistički opremljen poligon za raznovrsnu buduću afirmaciju u kulturi i turizmu.

Dugometražni glazbeni festival koji traje 3 puna ljetna mjeseca, premijeru je doživio 2011. godine. Ove godine u pripremi je njegovo treće izdanje a protekla dva ostvarila su značajan interes i odobravanje javnosti. Park je do sada posjetilo više od 10 000 individualnih posjetitelja a udruga Ambient Croatia okupila je preko 850 registriranih članova i simpatizera.

Navedene aktivnosti i rezultati potakli su uspješnu suradnju sa gradskom upravom, turističkom zajednicom, brojnim agencijama, ustanovama i profesionalcima.

Sve ovo, uz prirodan položaj lokaliteta koji se nalazi van grada, na strmoj hridi 200m iznad mora sa koje se pruža jedan od najljepših pogleda na gradske zidine i okolni akvatorij, na mirnom području gdje gradska buka i vreva ne mogu omesti scenske izvedbe a scenske izvedbe ne remete komunalni javni red i mir, Park Orsulu u doslovnom smislu čini i potvrđuje mjestom za realizaciju snova.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.