park orsula, dubrovnik Rotating Header Image

Tamara Obrovac and Transhistria Ensemble – Warm up Nemo James

Koncert za kraj ljeta

Na Orsulu stižu Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble

Posljednji događaj ovogodišnjeg Koncertnog ljeta u Parku Orsula je nastup Tamare Obrovac i njenog Transhistria Ensemble. Vesela ekipa predstavit će 4. rujna novi album 'Canto Amoroso' s početkom u 21 i 30, a nakon koncerta organiziran je i prijevoz autobusom.

Album u Hrvatskoj izlazi u ograničenoj nakladi, u izdanju Umjetničke organizacije Transhistria ensemble. Snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, novi glazbeni materijal jazz ekipe donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih dijalekata.

Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata; Istriotskom, Istrorumunjskom, Istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za istoimenu naslovnu skladbu albuma 'Canto amoroso'.

Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemble-a "Daleko je ..." iz 2006. godine, uslijedili su električni “Neću više jazz kantati” (2009.), te klasikom obojeni album “Madirosa” (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom.

Dubrovačka publika sjeća se energičnog nastupa Tamare Obrovac iz 2012. godine, a ovaj petak moći će se uz sjajne uspješnice opustiti i uz novi materijal.

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti u KIC-u (blagajna Kinematografa u Luži) te na kiosku Parka. Cijena je 70 kuna u pretprodaji, 90 na dan koncerta, dok je za članove udruge Ambient Croatia ulaz 60 kuna.

Uz Tamaru, za zagrijavanje, nastupiti će vrsni kantautor sa gitarom, dubrovački zet, gospodin NEMO JAMES

Više potražite na linkovima:

www.parkorsula.com

https://www.facebook.com/events/1466038447049174/

Ukoliko trebate još fotografija, poslužite se galerijom na ovom linku:

http://www.parkorsula.du-hr.net/2012/07/30/galerija-mgf-park-orsula-28-07-2012-tamara-obrovac/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.